top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDianne Knoren

Tips voor een rijk leven

Bijgewerkt op: 11 sep. 2020


Wat is voor jou rijkdom? Heb je daar ooit over nagedacht. Wellicht ben je rijk en voel je je arm of andersom... Ik kan je aanraden eens te te definiëren wat voor jou rijkdom is. Voor mij is dat een leven vervuld met spanning, opwinding, verrassingen, inspiratie, liefde en wijsheid. Voor mij staat het los van geld, maar heeft het alles te maken met levenskwaliteit. Wat is jouw definitie van rijkdom?


Hieronder waardevolle tips om je leven te verrijken:

Focus op mensen en ervaringen

Het is zo makkelijk ons te verliezen in spullen, maar spullen maken ons niet gelukkiger. Ze bepalen niet de kwaliteit van ons leven. Ware rijkdom gaat over liefde en herinneringen. Je krijgt meer liefde in je leven wanneer je je aandacht geeft aan fijne mensen. En herinneringen maak je door het creëren van bijzondere ervaringen. Er is niets mooiers dan liefde te delen en mooie herinneringen te maken. Voor mij is dat ware rijkdom! Door deze herinneringen op te slaan in de vorm van foto’s geven ze me dagelijks weer een geluksgevoel als ik mijn toilet bezoek.


Behandel jeZELF zoals je je allerbeste vriendin behandelt!!!!

Dit is zo ontzettend belangrijk. Onze gedachten over onszelf zijn vaak negatief. Vooral vrouwen zijn daar goed in. Als je de gedachten die je over jezelf hebt over een vriendin zou hebben en ze zou uiten zou ze dan nog je vriendin zijn? Liefdevol tegen jezelf praten en over jezelf denken gaat niet in één keer, dit vergt oefening en training. Jezelf iedere dag bewust zijn dat jij de belangrijkste persoon bent in jouw leven. Houd van jezelf zoals je wil dat anderen van jou houden. Pas als je dat voelt en je daar op een liefdevolle manier naar gedraagt kun je liefde op een gezonde manier delen en ontvangen. Hiermee verrijk je jezelf en iedereen om je heen.


Geef tijd, energie en aandacht aan waardevolle mensen

Verstevig vriendschappen, wees je bewust van het belang van een goede familieband, help collega’s en bouw een goede relatie op. Investeer eindeloos in je relaties en de mensen om je heen. De laatste jaren heb ik geleerd dat er niets boven waardevolle en liefdevolle relaties gaat. Op de moeilijkste momenten in mijn leven heb ik ervaren dat waardevolle mensen om me heen mijn grootste vangnet waren.


Wees je bewust van het feit dat alles wat je aan het leven geeft vroeg of laat bij je terug zal komen

Wees je dus bewust wat je de mensen, de wereld en het leven geeft. Vervul je je tijd met jaloezie, boosheid, angst… wat verwacht jij dan terug? Als je ervoor kiest je leven te voeden met liefde, vertrouwen, respect, waardering en mededogen wat denk je dat het leven je teruggeeft? Door complimenteus te zijn, zijn mensen ook positiever naar jou.


Het leven is niets anders dan een spiegel en je hebt zelf de keuze wat je in deze spiegel wenst te zien. Dit inzicht is zo'n belangrijke basis voor een gelukkig leven.


Het leven is als een echo. Wat je geeft krijg je terug, wat je zaait zul je oogsten, hetgeen jij in anderen ziet leeft in jezelf.

Kies bewust voor momentjes met jezelf

Even stil staan doet wonderen voor je hoofd en je hart. Het brengt

rust en logica. De diepte van de vijver kun je ook pas zien als ie stil staat. Zo werkt dat ook met jou. Gun jezelf het om regelmatig stil te zijn en te onderzoeken wat je hart je laat voelen.

Stap eens uit je eigen comfortabele zone en doe eens gek!

Dans, heb lief, zing, zwem naakt in de zee… Spannende dingen verrijken je ervaringen, herinneringen en dus je leven enorm Het mag af en toe best eng zijn. Spannende dingen geven je ‘het gevoel dat je VOL leeft’. Spreek in het openbaar, neem motorles, reis zoals je nog nooit hebt gereisd, ga bungeejumpen, neem skiles, bezoek een land waar je nog nooit geweest bent, doe eens gek en daag jezelf uit! Het worden de grootste geluksmomenten uit je leven. Te vaak geven we toe aan angst, waardoor angst nog meer ruimte in je leven gaat innemen en je leven steeds kleiner wordt...En doe die gekke, spannende ervaringen met de leuke mensen om je heen

Skiën in je eentje is een beetje saai, al zeg ik het zelf. Door nieuwe ervaringen te creëren met fijne mensen verrijk je je leven enorm. En voor wat betreft de foto hiernaast... ik heb het overleefd 😉😀


Realiseer je dat rijkdom en geld los staan van elkaar


Miljonair zijn en ontevreden zijn maakt je geen rijk mens. En als je nooit iets meemaakt waarvan je hart sneller gaat kloppen, dan leef je niet VOLuit.


En last but zeker not least... zorg ervoor dat je je energieniveau verhoogt


Uit eigen ervaring weet ik dat een rijk leven uitdagend kan zijn als je weinig energie hebt. Zelf heb ik door gezondheidsklachten lange tijd zeer weinig energie gehad dus ik weet hoe uitdagend het leven dan kan zijn. Er wordt zo makkelijk gezegd 'geluk is een keuze' en daar ben ik het mee eens, maar je hebt daar wel energie voor nodig. Zonder energie is het schrapen... (geloof mij maar). Het licht zien i.p.v. de schaduw valt dan niet mee. Kiezen voor energie is makkelijker... Je kunt kiezen wat je denkt, eet, drinkt, doet, met wie je omgaat, waar je werkt, wie je lief hebt, zelfs je emoties kun je kiezen (maar hierover in een andere blog meer...). Kies er dus voor je energie te verhogen, waardoor je rijke leven nog meer groeit 😀.


Kortom: verhoog je energie, wees creatief, maak nieuwe herinneringen, geniet van de mensen om je heen en blijf dit de rest van je leven doen. En maak onderweg veel foto’s van al die prachtige ervaringen en mooie mensen zodat je kunt terugkijken naar al die geweldige, mooie, spannende, liefdevolle en inspirerende herinneringen.


Een rijk leven is een verzameling van kostbare momenten!66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page