top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDianne Knoren

Leef NU!

Oss krijgt ineens een andere lading. Wat een oneindig groot verdriet. Hier zijn geen woorden voor. De grootsheid van de pijn, het gemis en het verdriet is met alle pennen van deze wereld niet te beschrijven.


Leef NU!
Leef NU!

Bij dit soort momenten worden we diep geraakt door de eindigheid van het leven. Een leven dat niemand garanties geeft. Zekerheid is een illusie. Toch leven we het leven vaak vanuit oneindigheid en zekerheid. We richten ons op onze dromen en onze toekomst alsof we nooit zullen sterven. Hoe vaak horen we 'later...'. We plannen maanden vooruit. We timmeren alles dicht. Zijn druk, druk, druk.. We werken ons suf aan ons pensioen. Maar wellicht is er geen later. We gaan er maar vanuit dat er een morgen komt, maar die garantie is er niet. Ik kan me niet voorstellen dat jij wel een deal hebt kunnen sluiten… 😉. Veel religies hebben daar prachtige woorden voor ‘Als God het wil’ of ‘in sha Allah’. God bepaalt of voor de ongelovigen onder ons het lot of het toeval bepaalt. We hebben daar geen invloed op. De enige invloed die wij hebben is zoveel mogelijk uit dit moment te halen. Uit het enige werkelijke moment. Het NU. Al het andere is geweest en bestaat niet. Staan we daar wel bij stil? We zijn giga druk om ons leven op orde te houden en te brengen en we vergeten de momenten waar het werkelijk om draait.


Wat vind jij belangrijk?
Waar kies jij voor?

Stel je zou je leven zien als het bewonen van een huis met 5 kamers – een werkkamer, relatiekamer, gezondheidskamer, vrijetijdskamer en spirituele kamer. Welke kamer vind jij dan het belangrijkst? En in termen van tijd, aandacht en energie die je investeert, in welke kamer breng je de meeste tijd door? Bij de meesten onder ons zijn de antwoorden van beide vragen helaas niet gelijk.Ik hoor zo vaak ‘we moeten weer eens afspreken’ en vervolgens gaat er een jaar voorbij. We laten momenten ontglippen en als we pech hebben kunnen we ze nooit meer inhalen. We zijn zo druk met veelal onbelangrijke dingen, zoals social media, tv, series etc dat we onze tijd verspelen. (met games letterlijk en figuurlijk). Wist je trouwens dat de gemiddelde gebruiker van een Smartphone 6 uur per dag online doorbrengt… 6 uur?!!! Fascinerend hè? Terwijl we massaal geen tijd hebben…. Volgens mij wordt de tijd bepaald door hetgeen je in de tijd stopt. Ga eens wandelen, skiën, motorrijden, duiken of snorkelen. Het zijn vaak tijdloze momenten.


De enige invloed die wij hebben is hoe we NU op dit moment met elkaar omgaan en hoe we NU leven. Zijn we slaaf van onze tijd? Of zijn we baas van onze tijd. Heftige situaties halen ons weer naar het NU en laten ons weer zien wat daadwerkelijk belangrijk is.


Het leven is geen zekerheid. Leef NU! Laat het niet ontglippen. Voor je het weet is je tijd op.

Door bewust te zijn van de eindigheid van het leven worden we bewust van ons leven.

De enige juiste tijd is NU. Tjoozz!


175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page