top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDianne Knoren

Durf te leven!

Bijgewerkt op: 4 sep. 2020

Ooit auto gereden met zowel het gaspedaal als het rempedaal ingedrukt? Of ooit proberen te fietsen met de rem ingedrukt? Dat valt echt niet mee. Ik zou het in ieder geval niet proberen 😉. Toch leven velen het leven met één voet op de rem en één op het gaspedaal (voor zover gas geven dan nog lukt).


In de kern hebben we maar 2 basisemoties. Angst en Liefde! Alle andere emoties komen voort uit deze 2 emoties. Zo is o.a. jaloezie, boosheid, agressie, frustratie een uiting van angst en waardering, respect, vertrouwen, zachtheid etc. een uiting van de emotie Liefde. En zoals je hierboven al leest is het onmogelijk om in beide emoties tegelijk te zijn.


Tijdens mijn heerlijke skiuitjes met vrienden zeggen we gekscherend wel eens ‘remmen is angst’, maar in de basis zit daar heel veel waarheid in. Angst om te leven, om te ZIJN, om te praten, niet goed genoeg zijn, anders te zijn, te falen, buiten de groep te vallen, angst om daadwerkelijk te gaan staan voor wie je bent. Het zijn irreële angsten. En deze angsten belemmeren jou om te leven en te doen. Laat je niet leiden door je angsten en onzekerheid. Die hebben we allemaal, maar overstijg ze door het hoe dan ook te DOEN! Laat je leiden door je hart, snuif het leven op en geniet!


Niemand op deze fantastische mooie aarde heeft garanties! Niemand van ons weet wat morgen brengt en toch leven we ons leven zo. Hoe vaak horen we niet ‘Ik wil zekerheid’. Zekerheid is een illusie en een reden om onze angsten niet onder ogen te zien. De enige zekerheid die we hebben is dat we ooit dit fysieke leven gaan verlaten. Het leven neemt & geeft en daar heeft niemand van ons invloed op. Gelukkig maar!

Dus leef jij in de angst of geef je je over aan al het moois dat het leven te bieden heeft en kies je voor Liefde. Kortom Tjoozz!


Vraag je af in welke emotie jij zit en besluit vanaf vandaag voor Liefde te kiezen. Kortom geef je over en wees dankbaar voor al het moois dat je in je leven hebt. Want hoe donker het soms ook lijkt jij hebt een keuze en niemand anders dan JIJ is verantwoordelijk voor jouw geluk!


Mijn belangrijkste tips:


  • Wees dankbaar!!! Begin je dag met je dankbaarheid uit te spreken (evt. in jezelf) en eindig de dag hiermee. In het begin lijkt het wellicht alsof je nog weinig hebt om dankbaar voor te zijn, maar na een aantal dagen wordt de lijst steeds langer en bijna oneindig. Ik heb ook momenten gekend dat alles zwart leek alsof er niets was om dankbaar voor te zijn, maar uiteindelijk was die periode juist mijn ‘rijkste’ periode. Op het moment dat je je dag begint en eindigt met dankbaarheid begin en eindig je je dag positief. En positiviteit creëert positiviteit. Een lacht creëert een lach. De uitwerking na een tijdje is enorm.

  • Let op met suikers! Suikers gooien een donkere deken over mij heen. Het maakt me moe en zwaar. Ik ben van mening dat dit bij veel mensen het geval is. Aangezien ik zeer weinig suikers eet kan ik exact voelen wat het me doet. Wil jij weten wat suikers met jou doen? Stop er eens een maand mee. En dan heb ik het over toegevoegde suikers. Denk aan koekjes, suiker in koffie, fruityoghurt, kant-en-klaar producten, brood, vleeswaren, mayonaise en ga zo maar door. Lees de etiketten in je keukenkastje maar eens. De jaarlijkse inname van suiker is de afgelopen vijftig jaar gestegen van 1 kilo naar 50 kilo per persoon. Dat is een kruiwagen vol. Het verklaart wellicht waarom ca. 1 miljoen mensen in Nederland antidepressiva gebruiken, maar dat terzijde.

  • Doe eens gek! Kom uit je comfortzone. Doe iedere dag (en als dat echt teveel gevraagd is tenminste één keer per week) iets dat je nog nooit hebt gedaan. Dit kan zo simpel en zo moeilijk als je wenst 😉. Mocht je inspiratie wensen dan hoor ik het graag. Ik heb ideeën in overvloed.

  • En zeer belangrijk hoe kijk je naar dingen. ‘Het is niet wat jou overkomt, maar hoe jij daar mee omgaat’. We hebben geen invloed op heftige gebeurtenissen, maar we hebben wel invloed hoe we daar op reageren en mee omgaan. Wees je daar bewust van. Dit is mijn inziens de belangrijkste pijler voor een gelukkig leven!


Het enkelvoud van Leven is trouwens LEF! Durf te leven en maak er een fantastisch avontuur van. Geloof me dat verdien JIJ! 😊.


Dare to be great!

Durf te leven - Tjoozz!
TJOOZZ to be GREAT!166 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page