top of page

Tips voor meer energie!

 • Begin ontspannen aan je dag!

 • Vermijd stress in de ochtend en uiteraard ook voor het slapengaan.

 • Verzorg jezelf goed.

 • Ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een zwerver.

 • Beweeg op een nuchtere maag en liefst voor de maaltijd.

 • Beweeg iedere dag en vind een activiteit waar je blij van wordt. Liefst buiten: weer of geen weer!

 • Vergroot je levenservaringen, zoek je grenzen op en kom uit je comfortzone.
  Er (af en toe) in blijven hangen kan heerlijk ontspannend zijn

 • Eet wat je grootouders als voedsel zouden herkennen!
  Dus vers, uit de regio, van het seizoen en onbewerkt.

 • Kies voor kleuren in je leven & op je bord!

 • Laat niemand jouw geluk bepalen, dat doe je zelf!

 • Neem tijd voor echte vriendschappen.

 • Liefde is aangeboren en angst aangeleerd: alles wat je nodig hebt, heb je al.

 • Geef en ontvang complimenten. Open je hart, wees blij en lach naar mensen.

 • Stop je tijd in positieve mensen en dingen en niet in iets waar je geen invloed op hebt.

 • Wees onbevangen, oprecht en eerlijk. Waardeer het leven, maak fouten en vergeef!

 • Roep af en toe hartstochtelijk “f*ck it!”

 • En, vergeet niet het leven te vieren, onweerstaanbaar te lachen, te dansen & springen, gek te doen, onvoorwaardelijk lief te hebben, te inspireren en te stralen!

 • Kortom: leef jouw passie!

Straal - tjoozz
Geniet - tjoozz
licht - tjooz

Uiteindelijk zijn er maar 2 basis emoties: angst en liefde.

Vraag jezelf steeds weer af: “Wat zou liefde doen?”

Gezonde voeding - tjoozz
Voeding of vulling

Bij voeding denken we meestal aan hetgeen wij in onze mond stoppen. Gezond eten lijkt momenteel een hype. Een goede ontwikkeling. … Persoonlijk denken wij bij voeding aan alle voeding. Voeding kan een heerlijke gezonde maaltijd zijn, een prachtige film, een inspirerend gesprek, een heerlijke vrijpartij, een lach, een traan, een mooi boek, een verrijkende reis. Het is voeding of vulling. Een gesprek kan voeding voor de ziel zijn, maar ook opvulling van onze tijd. Ons advies vraag jezelf steeds weer af ‘Wat voedt mij en wat vult mij?’

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Tjoozz for a happy cow
Vlees

Regelmatig komt de discussie voorbij dat een vegetariër in een Hummer milieuvriendelijker is dan een vegetariër op de fiets. Het is discutabel. Wel is zo het dat als héél Nederland één dag per week vegetarisch zou eten dat alle milieudoelstellingen behaald zouden zijn. Toch iets om over na te denken... Ik ben van mening dat ons lichaam niet dagelijks een portie vlees nodig heeft om gezond te blijven. Vlees is niet alleen moeilijker te verteren dan plantaardig voedsel, het bevat in veel gevallen ook schadelijke hormonen en chemische toevoegingen. Daarom adviseer ik mensen biologisch vlees te nuttigen. Kies voor minder vlees en voor een betere kwaliteit enne.., uiteraard is een vegetariër op een fiets nóg beter voor jezelf en voor het milieu!

Kies je voor licht of schaduw - tjoozz
Kies je voor licht of schaduw?
Voed met liefde - tjoozz

Zonlicht is gezond! Het is de basis van ons leven. Het woord geZONd zegt het al. Het verlaagt de bloeddruk, brengt de bloedsuiker in balans, verbetert de weerstand, is goed tegen depressies, versterkt de botten en zo kan ik nog even doorgaan. Je kunt nog zo gezond eten, maar als je het zonlicht mist mis je de basis. ZONlicht heeft een directe relatie met voeding. Het is belangrijk voeding te eten met voldoende “lichtkracht”, oftewel fotonen. Fotonen komen van de zon, van de buitenlucht en van goede voeding. Wij mensen zijn typische lichteters. Het licht geeft ons het leven zelf. Het uit zich in vitaliteit. Deze lichtkracht is het meest te vinden in biologische groenten en fruit!

Change - tjoozz
Verandering

Verandering is een proces en dat is voor veel mensen niet makkelijk. Een ingesleten patroon veranderen vergt wat moeite. Wat mij helpt is dat ingesleten patroon te visualiseren naar een bospad. Het pad dat je iedere dag loopt is makkelijk begaanbaar. Je ziet exact waar je heen loopt en uitkomt. Dat nieuwe pad bestaat nog niet, is niet zichtbaar en dat maakt het spannend. Waar kom je uit? In het verschiet ligt een prachtige horizon, maar daarvoor moet je met pijn en moeite door het bos en scherpe takken een pad creëren wat nog niet bestaat. Die takken, distels en brandnetels prikken en doen soms pijn. Iedere dag dat je daar loopt wordt het pad meer begaanbaar tot het uiteindelijk een pad is dat vanzelfsprekend wordt. Het uitzicht aan het einde van dat pad is prachtig! Je kunt je niet voorstellen dat je ooit een ander pad gelopen hebt. Het oude pad is inmiddels vergroeid en niet eens meer zichtbaar. Gefeliciteerd! Jouw patroon is aangepast :o)

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Vitale voeding - tjoozz
Vitale voeding!

Eet zoveel mogelijk plantaardig voedsel dat zo dicht mogelijk bij de natuurlijke oorsprong staat. Dus geen bewerkte kant-en-klaar producten, maar zoveel mogelijk natuurlijke en ‘levende’ producten. Ons advise: eet biologisch! Uit onderzoek blijkt dat biologische planten veel meer vitamines, antioxidanten, mineralen en vezels bevatten. Baseer je voeding zoveel mogelijk op plantaardig, vers, echt & puur. Groente en fruit zijn van onschatbare waarde voor onze gezondheid.

Gezond buik - tjoozz
Gezonde buik

Onze buik is onze innerlijke glimlach. Het is de antenne naar de buitenwereld, open en ontvankelijk. Wanneer het fout loopt in de buik, dan stellen we ons niet langer open. Dus het is belangrijk ons buikje gezond & vitaal te houden. Voor een goede gezondheid en weerstand zijn onze darmen van groot belang. De oude uitspraak ‘de dood huist in de darmen’ geeft aan hoe belangrijk de kwaliteit van de darmen is. Door onze levensstijl (stress, onbewust leven, weinig bewegen, overgewicht), eetgewoonten (haastig en te veel, slecht kauwen. Tip: kauw iedere hap 30x) en het voedselaanbod (bewerkte voeding, fastfood, suikers, gluten etc.) raken onze darmen en dus ons lichaam overbelast en dus uit balans. In plaats van een slagboom te zijn die allerlei ongezonde bacteriën en virussen tegenhoudt, verandert de darm in een open deur die vrij toegang biedt voor ongewenste ‘beestjes'. 70% van onze weerstand wordt bepaald in de darmen waar onze natuurlijke immuniteit wordt opgebouwd.  Dan vraag ik me het volgende af. Worden ongezonde keuzes gemaakt door een verstoring van het buikgevoel (eigenliefde)? Of wordt die verstoring van het buikgevoel veroorzaakt door ongezonde keuzes? Ik geloof dat beide antwoorden leiden naar een vitaal, gezond en gelukkig leven.

bottom of page